Praktijkspeuren

Bij praktijkspeuren maken we gebruik van zo ongeveer het best ontwikkelde orgaan van een hond. De neus…..Bij praktijkspeuren is het de bedoeling dat je hond een persoon op de geur kan vinden. Het is een leuke manier om samen met je hond actief te zijn in de buitenlucht.

Gehoorzaamheid

Door de hondeneigenaar te leren hoe het leerproces van de hond werkt, krijgt de eigenaar meer handvatten om zelf aan de slag te gaan en gedurende een hondenleven lang samen te leren en samen plezier te beleven aan elkaar. Want zeg nu eerlijk, dat is toch het belangrijkste.

Welkom bij KynoCare

Welkom op de site van Kynocare. In tegenstelling tot wat je doorgaans verwacht van een kynologisch instructeur, staat bij Kynocare niet de hond centraal tijdens de lessen, maar de hondeneigenaar, of eigenlijk nog beter “de eigenaar samen met de hond”. Dat wil niet zeggen dat ik niet van honden houd, integendeel…..maar door de hondeneigenaar te leren hoe het leerproces van de hond werkt, krijgt de eigenaar meer handvatten om zelf aan de slag te gaan en gedurende een hondenleven lang samen te leren en samen plezier te beleven aan elkaar.    Want zeg nu eerlijk, dat is toch het belangrijkste.

Natuurlijk streef ik er naar dat de hond de basiscommando’s leert. En natuurlijk ga ik daarbij uit van een positieve leermethode. Maar ook leg ik uit waarom een hond misschien even niet wil zitten, liggen, hier wil komen of zich gedraagt alsof hij bananen in zijn oren heeft. En samen gaan we dan op onderzoek uit hoe je met deze situaties kunt omgaan. Verder schenk ik veel aandacht aan situaties waarbij eigenaren en honden zich gepast horen te gedragen in de dagelijkse omgang.
Bijvoorbeeld wandelen in de wijk zonder uitvallen, wandelen in het bos zonder dat hij storend is voor andere honden, paarden, wandelaars, alleen thuis kunnen zijn zonder dat de buren last hebben van blaffen en zonder dat de hond zich daarbij ongelukkig voelt.

De lessen worden gegeven in de omgeving van Eindhoven en in de natuurlijke situaties en niet op een trainingsveld waar veel onnatuurlijke afleiding is, maar wel met afleidingen zoals je die in het dagelijks leven altijd tegen kunt komen. Het uitgangspunt is dat de trainingen individueel of in groepjes van maximaal 4 honden gegeven worden. Hierdoor is het mogelijk om de gehele training aan te passen aan de behoefte van zowel de eigenaar als de hond.