Gehoorzaamheid

Basistraining: Deze training is geschikt voor alle hondeneigenaren die een pup/ jonge hond in huis hebben. Ik begeleid je in het leren kennen van het leerproces van je hond. Je leert welke handelingen je moet uitvoeren om iets voor elkaar te krijgen bij je hond en hoe je de oefeningen kunt uitbouwen. Je krijgt richtlijnen, maar je zult zeker zelf aan het denken en aan het werk gezet worden. De lessen staan in het teken van experimenteren en proberen. Dit doe je tijdens de  les. Maar vooral ook thuis ga je vervolgens zelf aan de slag tussen de lessen in. Mijn ervaring is dat het erg leuk is om resultaten te halen uit de experimenten die je samen met je hond uitvoert en hoe meer je dit toepast, hoe meer jullie samen zullen bereiken.
In de basistraining werken we met een zogenaamde “klicker”. De Klicker is een middel om de hond te laten weten dat het gedrag wat hij op dat moment vertoont ook het gewenste gedrag is. Op de klicker volgt altijd een beloning. Door het gebruik van de klicker kun je een hele exacte timing geven en leert een hond heel snel. Wanneer een hond een oefening kent, kun je het gebruik van de klicker voor die oefening afbouwen. In tegenstelling tot wat veel hondeneigenaren beangstigd, hoef je dus niet een hele hondenleven lang met je hond te wandelen met een klicker in je hand.
De basistraining wordt in uw of mijn woonomgeving gegeven, dit stemmen we onderling af. De cursus duurt 10 weken en een les duurt ongeveer 30 tot 45 minuten.

Samen verder groeien en ontwikkelen: Als hondeneigenaar en hond ben je nooit uitgeleerd. Als de basisvaardigheden zijn geleerd kan het zijn dat je het samen erg leuk vindt om je verder te ontwikkelen onder deskundige begeleiding. Ook kan het zijn dat je in het dagelijks leven “obstakels” ervaart waar je extra aandacht aan wilt schenken. Ook deze lessen worden net als de basistraining aangepast aan de behoefte van de hondeneigenaar en de hond. Samen stemmen we het cursuspakket af.